2008. október 31., péntek

Fenyőszajkó tviccs

Tegnap este Szabó Anti meginvitált Hajdúböszörménybe, mert talált 2 fenyőszajkót. Nagy Gergővel indulok hajnalban. A böszörményi temető parkolójában találkozunk Antal Lacival és Beregi Timivel. Majd megérkezik Anti és a Mester Bros is. Tüzetesen átfésüljük a temetőt, de a keresett madarak nincsenek meg. Én látok egyet egy, pár pillanatra, kiszállni a temetőből. A temetőt megkerüljük, de csak nem akarnak előkerülni. Majd a temető előtt Anti lát elszállni egyet. Utána megy, de a többieknek már indulniuk kell. Megtalálja!
Gergő, Timi és Laci gyorsan megnézi, majd indulnak Debrecenbe. Én maradok Antival és az idő közben fotózási szándékkal megérkező Gyüre Petivel. Közben Gil felhív, hogy elaludt a buszon, tovább ment:) és tartsuk már a madarat, amíg vissza nem ér. Anti elviszi Mesteréket, majd Gyüre Peti is elhúzza a csíkot.
Én hősiesen tartom a madarat. Arrébb száll. Erre Gábor is megérkezik. Majd csak hamar még egy madár, és Anti is visszaér. Két fenyőszajkót próbálunk fotózni, el vagyunk velük egy jó darabig. Aztán vissza indulunk Debrecenbe, de közben azért még itt is előkerülnek a keresztcsőrűek, méghozzá 7 példányban. Anti agyon fotózza őket is, majd a buszhoz megyünk, és irány Civis város.

Nincsenek megjegyzések: